Kuře po portugalsku

Suroviny: 1 kuře, 1 lžíce oleje, 30 g másla, 1 cibule, 1 zelená paprika, 4 spařená oloupaná rajčata, 30 g hladké mouky, 250 ml vývaru z masa, 1 dl červeného vína, 1 lžička mleté sladké papriky, 4 stroužky česneku, 1 lžička drceného kmínu, půl lžičky pepře, sůl, jako příloha vařená rýže

Příprava: Kuře naporcujeme a orestujeme z obou stran na másle a oleji a přendáme do hlubokého kastrolu. Na zbylém tuku orestujeme zeleninu nakrájenou na proužky, zaprášíme moukou a sladkou paprikou, lehce opražíme a zalijeme vývarem a vínem a přivedeme k varu. Přidáme sůl, pepř, kmín, drcený česnek. Připravenou směs nalijeme na kuře a dusíme do změknutí. Podáváme s vařenou rýží.

Žádné komentáře: