Roládá z kýty divočáka

Suroviny:1 kg očištěné a odblaněné kýty z mladého masa, olej, 5 lžic másla, 5 vajec, 4 nožičky párků, 3 sterilované okurky, 2 cibule, podle potřeby hladké mouky, sůl

Příprava:
Kýtu upravíme tak, aby z ní vznikl větší plát, který naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladu odležet.
Mezitím si usmažíme vejce.
Vychladlá vejce navrstvíme na plát masa, přidáme párky, posypeme drobně nakrájenou cibulí a kyselou okurkou.
Plát opatrně srolujeme a ovážeme motouzem.
Potřeme olejem a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Podléváme vývarem a přeléváme vypečenou šťávou.
Těsně před podáváním přelijeme roládu rozpuštěným máslem. Podáváme s bramborovou kaší.

Žádné komentáře: