Sýrové brambory

Surovony: 1 kg brambor, 1 lžička kmínu, 3 cibule (150 g), 60 g slunečnicového oleje, 150 g ementálského sýra, spetka mletého pepře, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička majoránky, sůl, 2 lžíce sekané pažitky nebo cibulové nati

Příprava: Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka. Prochladlé brambory oloupeme a nákrájíme na plátky. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme v hlubší pánvi na oleji do sklovita. Přidáme brambory, sůl a pepř a opečeme je za stálého obracení asi 10 minut do křupava. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Pánev s bramborami stáhneme z ohně a přidáme strouhaný sýr, kmín, majoránku a sekanou pažitku. Vše promícháme a hned podáváme. Můžeme doplnit acidofilním mlékem nebo salátem z čerstvé zeleniny.

Žádné komentáře: