Bábovka s jogurtíkem

Suroviny: 1 bílý jogurt, 150 g polohrubé mouky, 50 g nahrubo sekaných lískových oříšků, 1 vejce, 100 g moučkového cukru, 3 lžíce oleje, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, špetka soli

Příprava: Jogurt s 1 lžíci oleje, žloutkem a cukrem ušleháme do pěny, přidáme mouku, špetku soli, prášek do pečiva, nahrubo sekané oříšky a lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílku. Konsistence by měla být polotekutá. 2/3 těsta nalijeme do formy, kterou vymažeme zbytkem oleje a vysypeme hrubou moukou, zbytek smícháme s kakaem a nalijeme do světlého těsta. V předehřáté troubě pečeme 30-40 minut. Prvních 5-10 minut pečeme prudčeji a neotvíráme troubu a pak dopečeme na mírněji. Hotovou bábovku posypeme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře: