9/16/06

Boržské kuře

Suroviny: kuře či 6 kuřecích stehen, 3 rajčata, 1 cibule, 1 paprika, 1 konzerva žampionů (nebo pokud máte, tak čerstvé), česnek - dle chuti, 1 smetana ke šlehání, tuk na smažení, kousek másla na vymazání, bazalka, šalvěj, zázvor, muškátový oříšek, sůl, pepř

Příprava: Na pánvi na oleji do zlatova orestujete naplátky nakrájenou cibuli, do té přidáte na kolečka nakrájený česnek. Když chytne lehounce zlatou barvu, přidejte rajčata, houby a žampiony. Nechte tak 5-6 minut orestovat, poté zalejte smetanou a odstavte (vyčkejte, až se spojí štáva ze zeleniny a smetany - poté odstavte). Pekáč na dně vymažte lehce máslem, vložte do něj kuře či stehna, osolte, opepřete, ale jen lehce, pokud máte rádi pálivé, tak můžete více. A celé to zalijte směsí z pánve, přiklopte druhým pekáčem, a dejte péct do trouby dokud nebude kuře měkké - tak 60-90 minut při teplotě 180 °C.Podává se s kaší či bramborem a je to opravdu božské. Ta směs zeleniny se nejlépe dělá nejlépe ve woku, kde máte jistotu, že se vám nic nepřipálí.

No comments: