Berlínské řezy

Suroviny: Těsto: 280 g hladké mouky, 80 g cukru, 150 g másla, 1/2 prášku do pečiva, 1 vejceNádivka: 250 g mletých vlašských ořechů, 150 g cukru, trochu rumu, mléko (na spaření)Piškot: 4 vejce, 120 g cukru, 120 g mouky

Příprava: Z těsta uděláme placku, dáme na plech (vymazaný a vysypaný - radši). Potřeme džemem, nejlépe rybízovým a navrch natřeme připravenou nádivku. A dáme zapéct. Nádivku si připravíme tak, že mleté ořechy smícháme s moučkovým cukrem a podle potřeby spaříme horkým mlékem.
Připravíme si klasický piškot. Ušleháme žloutky s cukrem a přimícháváme mouku s ušlehaným sněhem. Tento piškot pak opatrně natřeme na předpečené těsto a dopečeme.
Chutná mi hned po upečení, ale možná ještě lepší je druhý den, až se rozleží. Když nám ovšem zbydou.

Žádné komentáře: