3/16/07

Krůtí řízky s žampiony a trochou shery

Suroviny:
200 g žampiónů, 30 g margarinu, sůl, 2 krůtí řízky po 125 g, pepř, 1 lžíce oleje, 2 lžíce suchého shery, 2 lžíce strouhaného parmazánu

Příprava:
Houby očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a na 10 g margarinu krátce opečeme.
Osolíme. Troubu předehřejeme na 220°C.
Řízky omyjeme a osušíme. Na další pánvi rozehřejeme 10 g tuku a řízky na něm asi 5 minut z obou stran osmahneme.
Osolíme a opepříme.
Zapékací formu vymastíme olejem. Vložíme do ní řízky.
Vypečenou šťávu na pánvi rozředíme sherry a smícháme se zbylým margarinem.
Žampióny rozdělíme na řízky a posypeme strouhaným parmazánem.
Zalijeme vypečenou šťávou. Poté zapékáme řízky v troubě, dokud se sýr nerozpustí.

No comments: