11/1/07

Divočák na rybízu

Suroviny: 500 g divočáka (může být i hovězí svíčková), pepř, sůl, 1/2 l červeného vína, 1 celer, mrkev, petržel, slanina
Omáčka: rybízová marmeláda, citron, pomeranč, zázvor, sušená citronová kůra

Příprava: Maso osolíme, opepříme dáme do pekáče, podlijeme 1/2 červeného vína, poklademe plátky celere, mrkve, petržele a slaniny. Upečeme.Pikantní omáčka: rybízovou marmeládu rozředíme šťávou z 1citronu a 1 pomeranče, přidáme špetku zázvoru a pokrájenou citronovou kůru. Maso nakrájíme na plátky a poléváme pikantní omáčkou.Příloha:jemný karlovarský knedlík, smetanové noky nebo brambor.

No comments: