Kuře na jogurtu s rukolou

Suroviny:
400–600 g kuřecích prsou bez kostí a kůže,
150 g bílého jogurtu,
2 lžíce olivového oleje + trochu na zakapání salátu,
2 lžíce citronové šťávy,
2 lžíce nasekané bazalky,
sůl a mletý pepř,
1–2 lžíce nasekaných černých oliv,
1 hlávka červené čekanky,
1 balíček rukoly nebo směsi listových salátů,
1 citron k podávání

Přípava:
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Maso osolíme, opepříme a v misce promícháme s jogurtem, olivovým olejem, citronovou šťávou, bazalkou a olivami. Přikryjeme a necháme v chladu nejméně hodinu marinovat. Čekanku rozpůlíme, vyřízneme tuhý střed a listy natrháme nebo překrájíme. Rukolu nebo různé salátové listy omyjeme, necháme okapat a promícháme v míse s čekankou. Naložené kousky masa napícháme na předem namočené špejle nebo grilovací jehly a pečeme na mřížce v předehřátém grilu z obou stran, celkem asi 10 minut, aby bylo maso propečené. Necháme 5 minut odležet a podáváme se salátovými listy zakapanými olivovým olejem a s měsíčky citronu.

Žádné komentáře: