Hovězí svíčková v jahodách

2 plátky svíčkové ( po 200 gramech), 250 gramů ledového salátu, 150 gramů jahod, olej na smažení, 2 lžíce vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce cukru, 1/2 lžíce hořčice, sůl, pepř

Příprava: Plátky svíčkové usmažíme do zlatova na oleji, pak stáhneme plamen a dusíme je na malém plameni. Na konci je vyndáme a zabalíme horké na půl hodiny do alobalu. Salát omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Jahody omyjeme a očistíme a rozřízneme na polovičky nebo čtvrtky. Ocet, olivový olej, cukr, hořčici, sůl a pepř promícháme a přidáme dvě rozmačkané jahody. Tuto zálivku nalijeme na salát s jahodami, svíčkovou rozbalíme, nakrájíme na tenké plátky a položíme na salátu.

Žádné komentáře: