Karbanátky se žampiony

400 gramů vepřového, 7 žampionů, 1 cibule, 1 vejce, koření dle chuti, strouhanka, sůl, pepř, olej

Příprava: Mleté maso osolíme, opepříme, okořeníme podle chuti (případně přidáme trochu vymačkaného česneku), rozklepneme do něho vajíčko, dámě dvě lžíce strouhanky a vše pečlivě promícháme. Cibulku nasekáme, na trošce oleje osmažíme a přidáme k mletému masu. Žampiony nakrájíme na kostičky a na oleji usmažíme. Z mletého masa vytvoříme placičky, v polovině uděláme dolík, do něho vložíme žampiony, přikryjeme prázdnou plackou mletého, spojíme, obalíme ve strouhance a pak je usmažíme (tak 10 - 15 minut - během smažení je obracíme).

Žádné komentáře: