Sýrová roláda

1/2 kilogramu sýra gouda, 300 gramů žampionů, 3 vejce natvrdo, 2 tavené sýry, 1/2 másla, nějaká uzeninka podle chuti (např šunka), zelená petrželka, cibule, sůl, pepř, máslo na smažení

Příprava:
Nakrájené žampiony a nadrobno nasekanou cibulku osmažíme na másle. Tavené sýry utřeme s máslem, přidáme k nim nasekaná vejce, žampiony s cibulí, nadrobno nakrájenou uzeninu, sůl a pepř dle chuti. Vodu uvedeme v hrnci do varu, vložíme do ní goudu (hodí se jí dát v sáčku a nebo nakrájenou na větší kusy - lze také nakrájet na tlustší plátky a dát do mikrovlnky), vypneme oheň a necháme ji změknout tak aby se dala rozválet. Sýr rozválíme na placku přibližně půl centimetru širokou, rozložíme náplň, zavineme ho do rolády a tu zabalíme do alobalu. Sýrová roláda by pak měla být aspoň den nebo dva v lednici. Sýrová roláda se hodí výtečně například na různé oslavy k chlebíčkům s máslem.

Žádné komentáře: