5/13/09

Plněné papriky s rajskou omáčkou

6 červených paprik, 3 sáčky rýže, 3/4 kilogramu mletého masa, 2 cibule, 1 kostka bujónu, 120 ml rajského protlaku, 150 ml smetany na šlehání, oregano, bazalka, olej, pepř, sůl

Recept jak se připravují Plněné papriky s rajskou omáčkou
V hrnci uvedeme vodu do varu, přidáme kostku vývaru, bazalku a oregano a uvaříme v ní rýži do téměř měkka. Na troše oleje osmahneme mleté maso, vmícháme rýži, podle chuti vše osolíme a opepříme a vzniklou směsí plníme papriky ze kterých jsme seřízli vršek a vymazali je zevnitř trochou oleje. Plněné papriky vložíme na stojato do pekáčku, podlijeme troškou vývaru ve kterém jsme vařili rýži, přikryjeme a přikryté pečeme třicet až čtyřicet minut, poté je odkryjeme a chvilku dopékáme. Mezitím co se plněné papriky pečou připravíme si rajskou omáčku smícháním rajského protlaku se smetanou, povařením a okořeněním dle chuti - jde i například trošku osladit. Upečené plněné papriky polijeme na talíři připravenou omáčkou. Při výběru paprik hledáme větší s tupým koncem a místo rajského protlaku můžeme použít rajčatové pyré či dokonce rajčatovou šťávu.

No comments: