10/26/10

Balkánský hovězí guláš

600 g hovězího masa, 2 střední cibule, 3 papriky, 3 rajčata, sůl, sladká a pálivá paprika (koření), smetana, sádlo

Příprava: Na sádle v hrnci osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, na chvíli hrnec odstavíme, vmícháme sladkou a pálivou papriku v poměru podle vlastní chuti (míň ostré je v tomhle případě lepší), osolíme, vrátíme na oheň a vložíme na kostky nakrájené hovězí a po krátké chvíli trošku podlijeme. Dusíme do měkka (podle potřeby trochu podléváme). Když je hovězí skoro měkké, přidáme nakrájenou papriku, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, promícháme, přilijeme smetanu a spolu všechno necelou půl hodinu dusíme. Balkánský hovězí guláš podáváme s brambory nebo těstovinami, ani náš klasický knedlík tady není špatnou přílohou.

No comments: