12/8/10

Smažený kapr

1 kapr (asi tak 2 kila), 4 cibule, 1 bobkový list, 4 pepře, 2 nové koření, špetka koriandru, sůl, mouka, vejce, strouhanka, máslo, olej

Příprava
Kapra zbavíme šupin, vykucháme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na podkovičky. Bobkáč, pepř, nové koření a koriandr rozdrtíme v moždíři a porce kapra natřeme solí a rozdrceným kořením. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky a poté kapra uložíme do misky na střídačku těsně s kroužky cibule, přikryjeme a odložíme do chladu na den. Půl hodiny až hodinu před podáváním si kapra vyndáme, obalíme v mouce, rozkvedlaném vejci a strouhance a na oleji s troškou másla usmažíme ze všech stran do zlatova. Usmaženého kapra uložíme do mísy, dáme na kousky trošku másla a na tuku zbylém ze smažení osmahneme kroužky cibule se kterou byl kapr naložen. Smažený kapr se poté podává obložen onou osmaženou cibulkou a s přílohou podle chuti či situace - neboli na vánoce například s bramborovým salátem.

No comments: