4/7/11

Hovězí pečeně

750 g hovězí pečeně, 60 g slaniny, 80 g másla, 50 g cibule, 2 nová koření, 6 pepřů, bobkový list, tymián, 20 g mouky, kořenová zelenina (1 mrkev, kousek petržele a celeru), sůl

Příprava
Hovězí pečeni opláchneme, osušíme, jemně rukou proklepneme a prošpikujeme slaninou. V pekáči si na rozpáleném másle osmažíme na kolečka nakrájenou mrkev, celer, petržel a cibuli, všechno zalijeme vodou, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, tymián a hovězí. Vše zakryjeme poklicí a pomalu dusíme do měkka. Během dušení hovězí otočíme a zalijeme šťávou. Měkké maso vyndáme a nakrájíme na plátky. Štávu zasypeme moukou, zasmahneme, podlijeme vodou (nebo ještě lépe vývarem), povaříme, protřeme přes síto a povaříme ještě deset minut. Pak se do omáčky nakrájená hovězí pečeně vrátí a krátce prohřeje. Hovězí pečeni podáváme s knedlíkem nebo rýží.

No comments: