4/20/11

Tatarák z lososa

500 gramů čerstvého (chlazeného) lososa, 4 šalotky, 2 malé kyselé okurky, 4 lžíce olivového oleje, kapary, 1 citron, žloutky, sůl, pepř

Příprava
Lososa nasekáme na velmi drobnou kostičkou nebo vidličkou rozdloubeme na pastu (pokud někoho napadá sahat po mixéru, tak ať na to rovnou zapomene, protože tím by zlikvidoval většinu chuti). K tak připravenému lososovi přidáme olivový olej a citronovou šťávu a podle chuti pepř a sůl, vše promícháme. Připravíme si klasické "biftečky" a tataráka rozložíme na talíře. Kolem tataráka nasypeme nasekanou cibulku, okurku a kapary a na vrch každého do dolíčku umístíme žloutek. Tatarák z lososa si pak každý případně může sám domíchat na talíři za pomocí různých klasických či méně klasických přísad, jako například kečup, hořčice, worcester atd. Jen ten česnek se moc nedoporučuje, protože by hodně přebil chuť lososa (a i z toho důvodu než začnete klasicky míchat, zkuste jen základ bez přídavků).

No comments: