Francouzské koláčky

280 gramů listového těsta, 100 gramů borůvek (mimo sezónu zkuste kompot, marmeládu), 100 gramů mléčné čokolády, 2 lžičky vanilkového cukru, 1 vejce, strouhanka

Příprava
Listové těsto rozválíme a nakrájíme si na 25 obdélníčků ( přibližně 7x3,5 centimetry). Borůvky opláchneme, osušíme, přidáme vanilkový cukr a dvě lžičky strouhanky a velmi jemně promícháme (pokud používáme kompot, tak slitý). Čokoládu nalámeme na kousky. Na každý obdélníček listového těsta dáme čokoládu, přibližně lžičku borůvek a poté slepíme okraje a tím vytváříme takové taštičko koláčky a ty uložíme na pekáč vyložený papírem na pečení. Rozkvedláme si jedno vajíčko a všechny koláčky jemně mašlovačkou z vrchu potřeme. Rozpálíme troubu na 180 stupňů a francouzské koláčky upečeme - doba pečení je přibližně dvacet minut.

Žádné komentáře: