Luxusní fazolkový salát

350 gramů mražených fazolek, 6 vajec, 400 gramů uzeného kuřete, 100 gramů cibule, 3 lžíce hořčice, 3 lžíce bílého jogurtu, 1 stroužek česneku, kari, chilli, pepř, zázvor, tymián, šalvěj, majoránka, sůl

Příprava
Česnek velmi jemně utřeme s trochou soli. Jogurt smícháme s česnekem, přidáme na špičku nože kari, chilli, zázvoru a šalvěje. Pak dodáme špetku tymiánu, majoránky a čerstvě nadrceného pepře, jemně dosolíme, promícháme dáme do chladu. Fazolky uvaříme do měkka v osolené vodě, slijeme a dáme vychladit, můžeme je přeříznout na polovic. Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme, vychladlé nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme, uzené kuře nakrájíme na kostky. Kuře, cibuli, vejce a fazolky dáme do mísy, přidáme ochucený jogurt a hořčici a fazolkový salát pořádně promícháme. Podle potřeby ještě můžeme osolit a přidat další čerstvě drcený pepř. Fazolkový salát odložíme na tři čtvrtě hodiny do temna a chladu. A pak jíme :)

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Když už to má být luxusní, tak použitje čerstvé fazolky! Teď je jejich sezóna.

A kombinace takového množství koření - spíš to zavání bezradností a tím, že neumíte použít čerstvé bylinky - jsme opět u sezóny. Bohatě bude stačit česnek, pepř a buď majoránka a nebo šalvěj, případně tedy chilli, pokud to má být ostřejší. Kari je naprosto navíc a kombinace majoránky a šalvěje - no to prostě nejsou chutě, které by fungovaly dohromady. Tymián už je tam naprosto zbytečný, zejména sušený.

Fazolky nevařte do měkka, ale do křupava a okamžitě je schlaďte, aby se nerozvařily. A rozležet to chce alespoň přes noc, zrovna u fazolek je ten rozdíl dost znatelný.

pokud to člověk dělá zrovna z nějakých postarších fazolek, tak si na google najde, co to znamená french cut a nakrájí před vařením fazolky šikmo.

Anonymní řekl(a)...

Jo a ještě je hodně zajímavé vařit fazolky nejen v osolené vodě, ale taky v okyselené dobrým octem s kořením, co pak přijde do toho salátu.

Synkopa řekl(a)...

A když nebude sezóna tak co máme udělat ? A když někomu nechutná moje kombinace koření, tak já jsem bezradný. Protože přeci chuťové buňky jsou u všech povinně stejné. Pohlreichovitý fašismus u receptů, kdy se násilím vnucuje jiným naše chuť jinak tomu nerozumí, neumí to, jsou hloupí atd., je největším morem internetových kuchařek.

U receptů, zvlášť osobních neexistuje nic povinného a veškeré nápady a připomínky lze řici slušně a bez arogance vnucující jen jeden povolený pohled. Jinak je jasné, že autor komentáře výše to ani neochutnal. Prostě sám usoudil, že to má být jinak a dal návrh NA ÚPLNĚ JINÝ RECEPT.