9/8/11

Cibulí plněná krůtí roláda

800 gramů krůtích prsou, 200 gramů červené cibule, 1 svazeček kopru, 3 stroužky česneku, 3 lžíce hořčice, paprika, bazalka, pepř, kurkuma, muškátový oříšek, majoránka, sůl

Příprava
Cibuli a kopr nasekáme. Dáme je do misky, přidáme na špičce nože papriku, bazalku, kurkumu, muškátový oříšek, špetku majoránky, osolíme, opepříme, pořádně promícháme. Krůtí prsa jemně rozklepeme z obou stran, plát masa potřeme hořčicí, dáme na něj cibulovo koprovou náplň, roládu jemně zavineme, uložíme na alobal a zabalíme. Krůtí roláda se poté peče přibližně hodinu v troubě rozpálené na 170 až 180 stupňů. Je to šťavnaté a dobré, ale taky se dá roláda jednoduše transformovat do malých roládek - stačí že maso rozdělíte na kousky - z tohoto množství asi 6, ty rozklepete, potřete, zabalíte a upečete.

No comments: