9/29/11

Vepřové ražniči z kýty

1/2 kg vepřové kýty (ořech), 200 g cibule, 100 g rajčat, 100 g malých žampionů, 50 g špeku, pepř, sůl, olej a samozřejmě nějaké špejle či ideálně jehla na ražniči

Příprava
Vepřové nakrájíme na kousky které jemně rukou naklepeme, opepříme, osolíme a dáme na hodinu pod pokličkou do chladu. Po hodině napichujeme na jehlu na střídačku kousek masa, kousek špeku, kousek cibule, kousek rajčete, hlavičku žampionu, cibuli a pak zase vepřové maso atd. Ražniči poté potřeme olejem a ugrilujeme a nebo na pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran ugrilujeme. Ideální přílohou je opečený (nebo přímo americký) brambor a a k němu nějaký zeleninový salát. Pokud máte více peněz, zkuste místo kýty panenku, olíznete si všech deset :)

No comments: