Houbové rizoto s šalvějí

300 gramů rýže, 250 gramů hub (ideál je směska lesní), 1 litr zeleninového vývaru, 1 dl bílého, 100 gramů parmezánu, 100 gramů másla, 1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 1 lžíce šalvěje, pepř, sůl

Příprava
Na pánvi s olejem si rozpustíme polovinu másla a dvě minuty na menším ohni na něm osmažíme za stálého míchání nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem. Přidáme nakrájené houby, tři minuty dusíme a poté velmi pečlivě vmícháme rýži. Přilijeme tolik vařícího vývaru, aby byla rýže ponořená a za častého míchání ji na malém plameni vaříme. Vývar doléváme postupně podle potřeby, dokud se nevyčerpá celé množství, což je náznakem že houbové rizoto je téměř hotové. Poté vmícháme zbylé máslo, bílé, šalvěj, pepř a sůl. Houbové rizoto ihned podáváme posypané parmezánem.

Žádné komentáře: