10/3/11

Kuřecí prsa na liškách

2 kuřecí prsa (kolem 1/2 kila) , 500 gramů lišek, 200 ml zakysané smetany, 1 cibule, tymián, 1 lžíce másla, 2 lžíce oleje, pepř, sůl

Příprava:
Lišky nakrájíme na středně veliké kousky, cibuli nasekáme na kostičky. Na pánvi si rozehřejeme máslo, cibulku osmahneme do měkka, přidáme lišky a dusíme je až do odpaření většiny vody. Pak přidáme smetanu zamícháme, okořeníme třetinou lžičky tymiánu, osolíme, opepříme a dvě minuty spolu podusíme. Kuřecí prsa osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a osmažíme ze všech stran na oleji do zlatova (stačí kráte jen prsa zatáhnout). Do pekáčku vložíme většinu lišek, na ně dáme osmažená kuřecí prsa, obložíme je zbylými liškami, pekáček přikryjeme a pečeme čtyřicet minut v troubě rozpálené na 180 stupňů. Tato kuřecí prsa by se měla podávat spíše s těstovinami (stylu tagliatele), ale v nouzi či chuti i brambor nebo rýže postačí.

No comments: