10/19/11

Kuřecí salát s parmezánem

1 salát, 2 kuřecí prsíčka, 2 stroužky česneku, 150 ml olivového oleje, 4 ančovičky, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky hořčice, 1 žloutek, 3 krajíce bílého pečiva, 75 gramů parmezánu, čerstvá bazalka, pepř

Příprava
Kuřecí prsa opékáme pět minut z každé strany a nakrájíme je na nudličky. Česnek utřeme s troškou soli, ančovičky nasekáme, k obému přidáme olivový olej, hořčici, žloutek, pepř a sůl a rozmixujeme. Salát natrháme na kousky a přelijeme ho rozmixovanou zálivkou. Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a ty osmažíme. Na talíře rozložíme porce salátu, posypeme je osmaženým chlebem, pár lístky bazalky a položíme na vrch kuřecí nudličky. Kuřecí salát poté posypeme strouhaným parmezánem.

No comments: