Kmínová omáčka

1 lžíce kminu, 1 lžíce másla, 1 lžíce mouky, 200 ml vývaru, 100 ml zakysané smetany, 2 žloutci, cukr, citronová šťáva z 1 citronu, sůl

Recept jak se připravuje Kmínová omáčka

Kmín si nadrtíme nebo umeleme (opravdu nepoužívejte už drcený nebo mletý, je to o úplně jiné vůni a chuti, moc práce si ho nadrtit v takto malém množství to není). Mouku opražíme na másle, přidáme zeleninový domácí vývar a nebo zeleninovou či drůbeží kostku (samozřejmě připravenou ve 200 ml vody) - domácí drůbeží vývar je příliš intenzivní, u mdlé kostky to nevadí - přisypeme kmín a za občasného míchání vše povaříme deset minut. Přidáme smetanu, osolíme, osladíme, okyselíme podle chuti, vmícháme žloutky rozmíchané v trošce omáčky a pokud nám kmínová omáčka zhrudkovatěla, tak ji propasírujeme. Kmínová omáčka je výbornou přílohou k různým uzeninám, zvláště klobásám.

Žádné komentáře: