11/1/11

Naložené zelené olivy

250 gramů větších zelených oliv, 4 stroužky česneku, kůra z 1 citronu, 1 lžíce octa balsamico, 1/2 lžičky chilli, 4 lžíce panenského oleje

Příprava
Česnek (pokuste se sehnat nějaký dobrý, český či středoevropský, úplně se vyhněte čínskému a mexickému a nebo ho použijte alespoň dvojnásobek) si oloupeme a nakrájíme na tenoučké plátky. Omytou kůru z citronu jemně nastrouháme. Česnek, citron, chilli, olej a balsamico ocet si pořádně promícháme. Olivy poté dáme do uzamykatelné nádobky, zalijeme výše popsaným a nachystaným nálevem na olivy, olivy s nálevem velmi pečlivě promícháme, uzavřeme a vše uložíme minimálně přes noc do chladu. Naložené zelené olivy poté podáváme jako takové zobání ke skleničce něčeho dobrého nebo jako studený předkrm, či prostě tak jak máte na to chuť, kulinární fantasii se přeci meze nekladou.

No comments: