Zadělávané telecí

500 gramů telecí plece, 100 gramů kořenovky s převahou mrkve, 30 gramů cibule, 80 gramů másla, 50 gramů hladké mouky, 150 ml smetany, muškátový květ, zelená petrželka, sůl

Příprava
Telecí plec nakrájíme na střední kostky, podlijeme je horkou vodou, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu (nemusíme krájet, jen očistíme), třetinku cibule, osolíme a telecí uvaříme do měkka. Z másla a mouky si upražíme světlou jíšku, rozředíme ji troškou telecího vývaru a smetanou, přidáme muškátový květ, osolíme a řádně povaříme. Uvařenou zeleninu nakrájíme na nudličky a přidáme k omáčce spolu s masem, prohřejeme a na konec ještě vmícháme trochu zelené petrželky. Zadělávané telecí s omáčkou vyloženě vyžaduje houskový knedlík pokud ho opravdu nemusíte, tak můžete nouzově použít rýži.

Žádné komentáře: