Kapr v mandlové omáčce

1 kilogram kapra (mlíčňáka), 2 cibule, 10 zrnek pepře, 10 zrnek nového koření, 500 ml rybího vývaru, mlíčí, 2 žloutky, 1 lžíce citronové šťávy, 60 gramů mandlí, sůl

Recept jak připravit Kapra v mandlové omáčce
Očištěného a vykuchaného (mlíčí zachováme) kapra uvaříme v celku s oloupanou cibulí, novým kořením, celým pepřem a solí. Na pět minut přidáme k vařícímu se kaprovi i mlíčí. Uvařeného kapra dáme na tác. Mlíčí propasírujeme přes síto a rozmícháme s rybím vývarem. Mandle spaříme, oloupeme a na velmi drobno nasekáme. Přidáme je k omáčce z vývaru a mlíčí, povaříme, vypneme a vmícháme žloutky a dochutíme citronovou šťávou a rybu omáčkou zalijeme. Kapr v mandlové omáčce se podává s rýží.

Žádné komentáře: