12/19/11

Ryba v aspiku

1,5 kilogramu ryb (no před vánoci třebas kapříka a máte pak kapra v aspiku), 2 mrkve, 2 cibule, 1 petrželka, 1/2 menšího celeru, 1 bobkový list, 3 nová koření, 3 pepře, 200 ml suchého bílého, 2 vejce na tvrdo, 2 bílky, 15 gramů želatiny, zelená petrželka, pepř, sůl, cukr

Recept jak připravit Rybu v aspiku
Rybu očistíme, vykucháme, odřízneme hlavu. Očištěnou zeleninu dáme do litru a dvou deci vody, přidáme koření, vaříme dvacet minut pak přidáme rybu, bílé a vaříme dalších čtyřicet minut. Uvařenou rybu zbavíme kost, mrkev nakrájíme na plátky, vývar slijeme a odpaříme dokud nezbyde přibližně 700 ml, přidáme ušlehaný sníh z bílků a želatinu, uvedeme do varu, osolíme, osladíme a přecedíme. Rybu uložíme do připravené mísy či misek, ozdobíme mrkví, přidáme vajíčka nakrájená na plátky a zelenou petrželkou a zalijeme chladnoucím aspikem. Ryba v aspiku se podává vychlazená.

No comments: