Salát z uzenáče

300 gramů uzenáče (už bez hlavy a kostí), 300 gramů brambor, 200 gramů majonézy, 120 gramů cibule, 2 cl octa, pepř, cukr, sůl

Recept jak udělat salát z uzenáče
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme, spaříme (díky tomu se zbaví té vlezlé ostrosti a chuť zůstane), necháme okapat. Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzenáče nakrájíme na menší kousky. Cibuli, brambory, uzenáče a majonézu zakápneme octem, trošku osladíme, opepříme osolíme a jemně promícháme. Poté podle potřeby případně ještě dokořeníme, zvláště čerstvě nadrceným pepřem šetřit nemusíme. Salát z uzenáče odložíme aspoň na hodinku do chladu. Můžeme ho podávat jako samostatné jídlo i jako přílohu.

Žádné komentáře: