Hovězí tokáň

1 kg odleželého hovězího předního, 300 g cibule, 40 g hladké mouky, 200 g rajského protlaku, 400 g zelených paprik, 40 g hladké mouky, olej, vývar, pepř, sůl

Recept jak připravit Hovězí tokáň
Na rozpáleném oleji si z nakrájené cibule uděláme zlatohnědý základ, do něj vložíme na nudličky nakrájené hovězí, na ohni promícháme, opepříme, podlijeme troškou vývaru (lze i vodou) a dusíme ve vlastní šťávě do poloměkka. Osolíme, moukou zahustíme šťávu (rozmícháme si mouku v troše vývaru a pak postupně vmícháváme k hovězímu), přidáme na kolečka nakrájenou papriku, rajský protlak a hovězí tokáň udusíme do měkka. Hovězí tokáň podáváme s vařenou rýží nebo bramborem. Někdo přilévá v druhé paprikové fázi i trošku bílého, ale není nutné.

Žádné komentáře: