Kachní polévka

1 kg různých zbytkových částí z kachny (například křídla, trupy atd.), cibule, 5 mrkví, pórek, 5 stroužků česneku, 2 lžíce na drobno nasekaného čerstvého zázvoru, celý pepř, 1/2 lžíce tymiánu, sůl, sojová omáčka

Recept jak připravit Kachní polévku

Do studené vody vložíme kachní křídla (či to co akorát máme), rozpůlenou cibuli, rozpůlené česneky, poloviny mrkví, polovici pórku, zázvor, deset kuliček pepře a tymián. Dáme vařit (když začne vřít vaříme ji už jen na menším plameni, tak aby se nám tzv. táhla) a zvláště v počáteční fázi velmi pečlivě odstraňujeme průběžně vznikající pěnu. Takto vaříme přibližně dvě hodiny. Poté polévku přecedíme a z kachních křídel pečlivě obereme maso, které si odložíme - pokud kousky máme moc velké, nakrájíme je. Zbylé mrkve nakrájíme na sirky, pórek nasekáme na drobno. Obé vložíme do čirého kachního vývaru, přidáme čerstvě nadrcený pepř a sójovou omáčku a už jen vše necháme krátce přejít varem. Kachní polévka se rozlije do mističek s kousky kachního masa a ihned velmi horká podává. Nejchutnější je ale až na druhý den.

Žádné komentáře: