1/1/12

Krémová slepičí polévka

1 slepice (do kila), 1 hovězí kost morková, 60 gramů rýže, 1 lžíce másla, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 menšího celeru, 1 pórek, 2 žloutky, sůl

Recept jak připravit Krémovou slepičí polévku
Zeleninu oloupeme a spolu se slepicí a kostí opláchneme, vložíme do hrnce, přidáme půl druhého litru vody, osolíme a vaříme pod pokličkou hodinu a čtvrt. Slepici a kost vyndáme, vývar přecedíme a odebereme si z něj 150 ml. Rýži spaříme, zalijeme odebraným množstvím vývaru a uvaříme do měkka. Vyndáme morek, ze slepice obereme maso a obé spolu s rýží vrátíme k vývaru který osolíme a rozmixujeme. Znovu si odebereme trošku slepičí polévky, rozetřeme v ní žloutky a za neustálého míchání je přidáme k polévcke. Slepičí polévka se již jen ohřeje a podává. Hodí se k ní osmažená houstička. Při loupání slepice si také můžete nechat kousky masa z prsou, ty nakrájet na kostičky a přidat ke každé porci (i když pak už moc krémová ta slepičí polévka nebude :) ale chutné je to taky).

No comments: