1/18/12

Masová náplň - tortila

500 g vepřového, 5 stroužků česneku, 1 velká cibule, 1 červená paprika, 2 rajčata, 2 lžíce rozinek, 1 lžíce loupaných mandlí, 1 chilli paprička, 1/2 sklenice červeného, 2 lžičky mletého kmínu (ideální by byl římský), 1/2 lžičky cayenského pepře, 5 lžic oleje, pepř, sůl

Recept jak připravit masovou náplň pro tortilu

Česnek oloupeme a utřeme s troškou soli (případně vymačkáme ale není to ono). Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno. Rozinky spaříme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriku zbavíme semínek a také nakrájíme na kostičky. Mandle a chilli papričku nasekáme na drobno. Na rozpáleném oleji si osmahneme cibuli, přidáme k ní na půl minuty česnek a poté maso, které smažíme za stálého míchání několik minut dokud nám nezhnědne. Přidáme papriku, rajčata, rozinky, chilli, červené, kmín, sůl a cayenský pepř. Tuto náplň poté dusíme za občasného promíchání dokud se nám neodpaří šťáva. Ve finální fázi náplň promícháme s nasekanými mandlemi podle potřeby osolíme a opepříme (čerstvě umletý či nadrcený pepř to je ono, ne ten kremační popel nazývaný pepř mletý). Tortila se podává teplá, jako přílohu a doplněk k ní přidáme na stůl zakysanou smetanu, různé dipy, guacamole či nějaký zeleninový salátek.

No comments: