Naložená paprika s medem

1 a 1/2 kg červených paprik, 1 sklenice octa, 1 sklenice cukru, 2 lžíce soli, 4 lžíce medu, na sklenici (1 lžíce oleje, pár semínek hořčice, 1 bobkový list, 2 nová koření)

Recept jak naložit papriku s medem
Paprika se nakrájí na čtvrtky, odstraní se semínka a opláchne. Čtvrtky pak vložíme do čistých a suchých sklenic (před použitím vyvařit), do každé sklenice dáme olej, hořčici, bobkový list a nové koření. Do hrnce si dáme osm sklenic vody, přidáme ocet, cukr, sůl a med, rozmícháme a nálev dohromady svaříme. Horký nálev nalijeme do sklenic s paprikou - z uvedeného množství by měly být tak tři čtyři litrové sklenice, velikost sklenic vybírejme podle toho jak dlouhá je naše průměrná paprika, zavíčkujeme a deset minut je poté zavařujeme.

Žádné komentáře: