1/4/12

Skopová žebra po srbsku

1,5 kg masitých skopových žebírek, 200 g cibule, 800 g rajčat, 500 g zelené papriky, 150 g rajského protlaku, 150 ml oleje, hladká mouka, vývar, pepř, sůl

Recept jak připravit Skopová žebírka po srbsku
Žebírka si nasekáme na menší porce tak aby se vešly na pánev a talíř, osolíme, opepříme čerstvě nadrceným pepřem, poprášíme moukou a osmahneme je na rozpáleném oleji do zlatova. Na stejném tuku osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené rajčata a papriku, rajský protlak, podlijeme tak dvěma deckami vývaru (zeleninový je ideál, klidně ale můžete zkusit i drůbeží) a deset minut povaříme. Přidáme skopová žebra a udusíme je do měkka. Skopová žebra po srbsku podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.

No comments: