1/23/12

Vepřové se švestkovou omáčkou

1/2 kg vepřového masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g sušených švestek, nastrouhaná kůra a šťáva z 1/2 pomeranče, 1 krajíc tmavého chleba, 1/4 sklenky nasekaných mandlí, olej, sůl, pepř, zelená petrželka

Recept na přípravu Vepřového se švestkovou omáčkou
Maso opláchneme, osušíme a na rozpáleném oleji osmažíme do růžova. Cibuli a česnek nasekáme, přidáme k masu a zesklovatíme. Vepřové podlijeme vroucí vodou tak, aby bylo zakryté, přidáme citronovou šťávu, kůru a nakrájené sušené švestky. Osolíme, opepříme a dusíme do měkka přibližně čtyřicet minut. Ke konci vaření do omáčky přidáme rozdrobený chleba tak aby ji zahustil. Na suché pánvi osmažíme mandle do hněda. Vepřové se švestkovou omáčkou podáváme posypané opraženými mandlemi a nasekanou zelenou petrželkou.

No comments: