Chlebové tyčinky Grissini

580 ml mléka, 1 kg mouky, 60 ml olivového oleje, 80 g droždí, 20 g cukru, 20 g soli, posyp (mák či sezam)

Recept na přípravu Chlebových tyčinek Grissini

Mléko ohřejeme do pokojové teploty a rozdrobíme si v něm droždí. Poté ho přilijeme postupně do mouky a začneme vypracovávat těsto, ke kterému postupně přidáváme olivový olej a cukr, na konci zapracujeme i sůl. Odložíme na necelou půl hodinu na teplejší místo aby nakynulo. Poté si odebíráme kousíčky těsta (přibližně padesátigramové), vytváříme z nich tyčinky a uložíme je na plech a posypeme je vybraným posypem. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a chlebové tyčinky Grissini v nich upečeme - pečou se přibližně patnáct minut. Chroupeme až když trochu vychladnou :)

Žádné komentáře: