Králík na smetaně jinak

1 králík (vykuchaný, stažený), 150 g másla, 250 ml zakysané smetany, 1 lžička mouky, 3 plátky ančoviček, citronová šťáva, sůl

Recept na přípravu králíka na smetaně

Králíka odblaníme a nakrájíme na menší kousky. Ty osolíme a osmahneme na dvou lžících másla a přeložíme do pekáčku. Vložíme do trouby rozpálené na 200 stupňů a pečeme 40 minut. Během pečené šťávy poléváme rozpuštěným máslem a pokapáváme vodou a citronovou šťávou. Na konci pečení přidáme nasekané annčovičky a králíka polijeme smetanou ve které jsme před tím pečlivě rozmíchali mouku. Pečeme ještě dalších deset minut. Porce králíka uložíme do teplé mísy a smetanovou omáčku propasírujeme přes síto do omáčkovníku.

Žádné komentáře: