Krémová bramborová polévka

6 brambor, 1 pórek, 1 l zeleninového vývaru, 1 bobkový list, zelená petrželka, pepř, sůl, olivový olej

Recept jak se připravuje Krémová bramborová polévka

Bílou část pórku omyjeme a nakrájíme na kolečka. V hrnci si na dvou až třech lžících olivového oleje osmahneme pórek spolu s nahrubo rozdrobeným bobkovým listem. Přidáme oloupané a nakrájené brambory, zalijeme vývarem a vmícháme nasekanou zelenou petrželku a vaříme brambor do měkka. Dochutíme pepřem a solí a poté se bramborová polévka rozmixuje. Podávat ji můžeme jen tak nebo s osmaženým chlebem či houskou nakrájenou na kostky. Pozor, to není bramboračka, je to taková jemná polévka, kterou možná ocení maminky při vymýšlení prvních normálnějších jídel pro svého drobečka.

Žádné komentáře: