Sladkokyselá omáčka na zavaření

3 kg rajčat, 1 kg cibule, 2 lžíce soli, 2 sklenice cukru, 1 paprika, 1/2 sklenice octa, 2 lžíce sladké papriky, 1/4 lžíce chilli, 1 lžíce kari, 1/4 lžíce bílého pepře, 2 stroužky česneku (českého, čínského tak X3), 1 plechovka kukuřice, 1 plechovka ananasu, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce škrobu

Recept jak se připravuje Sladkokyselá omáčka na zavaření

Rajčata spaříme, oloupeme, cibuli nakrájíme na kostku a na menším ohni vaříme hodinu. Nakrájíme papriku a utřeme česnek. Přidáme k rajčatům s cibulí spolu s všemi dalšími surovinami jen bez škrobu. Vaříme půl hodiny a poté rozmícháme v sklenici odebrané šťávy velmi pečlivě škrob a poté vše vlijeme a chvíli povaříme. Sladkokyselá omáčka se poté přelévá do připravených, vyvařených a vysušených sklenic, zavíčkuje a zavaří. Pokud budete chtít experimentovat, tak na začátek je možno nahradit ocet citronovou šťávou ze dvou citronů a také zmenšit na polovic množství cukru (sladkokyselá omáčka je potom decentněji sladkokyselá), pak si můžete pohrát s množstvím koření, jde také přidat trošku mrkve nebo zvýšit množství papriky. Uvedené množství by mělo být na 8 až 10 půllitrových sklenic. A výsledký efekt by měl mít chuť dost podobnou jako má sladkokyselá omáčka Uncle Bens.

Žádné komentáře: