Zapečená vepřová krkovice v bylinkách

5 plátků vepřové krkovice bez kosti (přibližně půl centimetru tlustých), 5 středně velkých stroužků česneku, 1/2 balíčku bazalky, 1/2 balíčku oregana, 1/2 balíčku provensálského koření, 1 kostka másla, sůl

Recept jak připravit zapečenou vepřovou krkovici v bylinkách

Česnek velmi pečlivě utřeme s troškou soli a poté promícháme se vším kořením. Plátky vepřové krkovice ze všech stran potřeme či obalíme v této bylinkové směsi a dáme v přikryté míse do lednice na dvanáct hodin. Poté rozložíme kusy bylinkové vepřové krkovice na plech či pekáč, polijeme je celým rozpuštěným máslem, vložíme do trouby rozehřáté na 160 stupňů a hodinu pečeme. Poté maso otočíme a pečeme další hodinu. Zapečenou vepřovou krkovici podáváme s nějakým zelným salátem, případně ještě můžeme s vařeným bramborem.

Žádné komentáře: