Krkovička na pivu

1 kg krkovičky, 2 lžíce oleje, sladká paprika, majoránka, oregano, pepř, 2 bobkové listy, drcený kmín, rozmarýn, 1/2 litru desítky, sůl

Recept jak se připravuje Krkovička na pivu

V mističce si smícháme po špetce od každého koření (majoránky a oregana trošku více, rozmarýnu trošku méně) bez bobkových listů, přimícháme sůl. V této směsi ze všech stran pečlivě krkovičku obalíme. V hrnci si na rozpáleném oleji (můžete ho nahradit, pokud máte, vyškvařeným sádlem) zatáhneme ze všech stran vepřové maso, přilejeme světlou desítku, přidáme bobkové listy a pod pokličkou poté dusíme do měkka šedesát až sedmdesát minut. Během dušení občas krkovičku otáčíme, aby se nám raději nepřipálila. Udušená krkovička se poté nechá až do vychladnutí v hrnci. Podáváme ji nakrájenou na plátky jako studenou delikatesku.

Žádné komentáře: