Steak z tuňáka

4 steaky z tuňáka (tlusté půl druhého až dva centimetry), šťáva z 1 citronu, pepř celý, sůl

Recept jak připravit steak z tuňáka

Steaky z tuňáka polijeme ze všech stran citronovou šťávou a odložíme na půl hodiny až hodinu do chladu. Poté je poprášíme čerstvě nadrceným pepřem a osolíme. Grilovací pánev si velmi rozpálíme a steka z tuňáka na ní bez tuku upečeme. Na každé straně by mělo stačit maximálně tři minuty aby se nám steak nevysušil, ale zůstal hezky šťavnatý. Steak z tuňáka podáváme se zeleninou uvařenou na páře. Opravdu doporučuji si ho udělat jen takto čistě, nic nepřidávejte, žádné další voňavé koření atd., tuňák má naprosto výtečnou chuť sám o sobě. Jediné co je nutné (a taky mírně finančně náročné), je koupit si opravdu chlazeného tuňáka, z mraženého raději dělejte jiné pokrmy, klidně i s omáčkami.

Žádné komentáře: