4/1/12

Kachní prsa s dýní na malinách

2 kachní prsa, 50 ml medu, 150 g dýně, kůra a šťáva z 1 citronu, vanilka, 50 g másla, 50 ml bílého, 50 g lískových oříšků, pepř, sůl

omáčka: 100 g malin, 50 g másla, sůl

Recept jak připravit Kachní prsa s dýní na malinách

Kachní prsa omyjeme a kůži na nich nažízneme do kříže. Prsa položíme na studenou pánev kůží dolu a pomalu smažíme dokud kůžička nezezlátne. Potom kachní prsa osmažíme i z druhé strany. Poté je přeložíme do pekáče, tentokrát kůží nahoru, vložíme do trouby rozpálené na sto osmdesát stupňů a pečemě pět minut. Dýni zbavíme pecek a slupky a uvaříme do měkka. Polovinu medu dáme do hrnce a necháme na mírném ohni trošku zhnědnout, přidáme trošku vanilky, nastrouhanou citronovou kůru a poté osmažíme dýni. Na konec přidáme bílé a lžíci másla, zamícháme a odstavíme. Lískové ořechy dáme na čtyři minuty do trouby rozpálené na sto osmdesát stupňů, oloupeme, nasekáme a vmícháme k dýni. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme maliny, osolíme a smažíme dvě minuty. Kachní prsa nakrájíme na plátky, uložíme na osmažené dýni a zalijeme malinovou omáčkou.

No comments: