Recept na přípravu Indiánského ořechovo jablečného koláče
Jablka oloupeme, opláchneme, odstraníme jadřince, nakrájíme na větší kostičky a zakápneme citronovou šťávou. Žloutky pečlivě oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh (při oddělování dáváme pozor, jinak se nám sníh nepovede, pokud se nám tam přimotají i žloutky). Do už ušlehaného sněhu všleháme žloutky. Pak přidáme polovinu kukuřičné mouky promíchané s práškem do pečiva a mletými ořechy (jestli nemáte mlýnek, můžete je například také nastrouhat na struhadle). Druhou polovinu promíchané mouky s ořechy a prdopečem promícháme s jablky a přidáme k těstu. Vše smícháme a těsto na ořechovo jablečný koláč nalijeme do dortové formy - vysypané nebo vyložené pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na sto osmdesát stupňů a indiánský koláč v ní během půl hodiny upečeme. Po vychladnutí ho můžeme jemně poprášit moučkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat