8/11/12

Hovězí plátky na houbách

1/2 kg hovězího, 400 ml hovězího vývaru (ideální je mít vývar samozřejmě čerstvý, ale ne vždy to je možné, takže kostka samosebou postačí - jen vybírejte ty bio či natur, bez nadměrného množství chemikálií), 3 lžíce másla, 3 lžíce oleje, 3 lžíce mouky, 1 cibule, 10 žampionů (v sezóně rozhodně nahraďte nějakými dobrými čerstvými houbičkami z lesa), 1 cibule, sůl, celý pepř

Recept jak připravit Hovězí plátky na houbách

Hovězí vývar si ohřejeme. Maso nakrájíme na pět stejných plátků, které rozklepeme. Nachystané hovězí plátky opepříme čerstvě nadrceným pepřem a poprášíme z obou stran moukou. Na pánvi si rozpálíme olej spolu s máslem a maso na něm osmahneme z obou stran, tak aby se nám hezky zatáhlo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Obé přidáme k masu, spolu za občasného promíchání osmažíme a poté vše podlijeme horkým hovězím vývarem. Stáhneme plamen, pánev přikryjeme a dusíme pod pokličkou přibližně hodinu - čtvrt hodiny před koncem vše podle potřeby osolíme. Hovězí plátky na houbách se podávají z rýží, ale můžete jako přílohu k nim vyzkoušet i například uvařené kroupy. Hodí se k nim nějaký lehčí zeleninový salát.

No comments: