9/18/12

Frittata

200 g brambor (ideální jsou rané, ale samozřejmě chutné jsou pouze omezenou dobu), 3 vejce, 1 mladá cibulka, 1 lžíce másla, 1 lžička oleje, 1 lžíce nastrouhaného sýra Monterrey, 1 lžíce nastrouhaného sýra Cheddar (oba sýry můžete různé měnit podle chuti), pepř, sůl, pažitka

Recept jak se připravuje Frittata

Cibuli umyjeme a nakrájíme na půlkolečka. Brambory uvaříme do měkka. Na pánvi rozpustíme olej s máslem a osmahneme na něm brambory do zlatova - ke konci přidáme cibulku. Ve sklenici pořádně rozkvedláme do pěny vajíčka a nalijeme je na osmažené brambory. Zasypeme oběma sýry a na drobno nasekanou pažitkou a pánev přikryjeme pokud můžeme druhou vymazanou pánví se stejnými rozměry (je to trik který nám ulehčí následnou práci). Když se začne vajíčko na vrchu srážet, frittata se otočí - pokud máme druhou pánev tak jde jen o jeden lehký pohyb rukou a nijak své jídlo nenarušíme. Smažíme už jen přibližně půl minuty. Frittata se podává horká. Tento základní recept můžete různě obohacovat - například houbami, uzeným, olivami, klobáskou či čímkoliv dalším co nás napadne.

No comments: