Ostré rybí filé s tymiánem

4 kousky rybího filé (takové ty klasické slisované kostky), 3 lžíce hořčice, 2 rajčata, lžička kari, špetka chilli, 4 lžíce majonézy, vejce, strouhanka, majoránka, tymián, pepř, sůl, olej

Recept jak připravit ostré rybí filé s tymiánem

Rybí filé v kostkách necháme rozmrznout. Vejce rozkvedláme s hořčicí a strouhankou (přibližně dvě lžíce by měly stačit). Vzniklou směs okořeníme majoránkou, tymiánem a chilli, podle chuti osolíme. Plech vymažeme olejem, uložíme na něm rybí filé, které potřeme z boku a na vrchu ostrou strouhankovou směsí, vložíme do trouby rozpálené na dvě sta stupnů a přibližně čtvrt hodiny zapékáme. Majonézu promícháme s curry a mírně rozředíme horkou vodou. Rajčata a citrony pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou a poté je nakrájíme na plátky. Ostré rybí filé s tymiánem podáváme obložené rajčaty, citrony a zalité okořeněnou majonézou.

Žádné komentáře: