Pečená medová křidélka

1 kg křidélek, 1 cibule, 2 větší rajčata, olej, med, sůl, pepř, pálivá paprika

Recept jak připravit pečená medová křidélka

Křidélka očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme ze všech stran. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a křídla ze všech stran osmahneme. Maso přeložíme do pekáčku. Na stejném omastku osmažíme nasekanou cibuli, přidáme oloupané rajče (spařit vroucí vodou a stáhnout kůži, lenoši mohou použít loupaná), dolijeme sklenici vody a vmícháme přibližně tři lžíce medu. Vše dochutíme solí, čerstvě nadrceným pepřem a pálivou paprikou a trochu zredukujeme tekutinu. Směsí zalijeme křídla, pekáček přikryjeme, vložíme do trouby rozpálené na dvě stě stupňů a upečeme. Pečená medová křidélka podáváme jen tak s pečivem (lepší je světlý chléb francouzského typu nebo bageta) a nebo s bramborem.

Žádné komentáře: